ИНТЕРНЕТ ЧАС СА ШКОЛОМ 1862 ИЗ МОСКВЕ

Сарадња наше школе са школом 1862 из Москве започета је пре непуне две године учешћем луткарске секције на првом руско-српском фестивалу у Крагујевцу. Данас је прерасла у велико пријатељство, уважавање и сталну размену искустава у васпитно-образовном раду. Са великим задовољством идеја да се одржи заједнички час преко интернета реализован је 26.марта.

Ученици 3/2 Милањи Стојановић и Анђелина Китановић са учитељицом Иваном Иванковић приказали су део луткарске представе Мали Принц, на руском језику, док су ученици старијих разреда , са наставницама Снежаном Боричић и Недом Цвејић припремили главни и завршни део часа, такође на руском језику. Главни иницијатори ове сарадње су директор школе , Драгана Мијовић и професор енфлеског језика , школе 1862 , Elena Basharina.

Уз невероватну атмосферу ученици су могли разменити поруке путем стихова, цитата, квиза , скечева. Колико је све ово значило показују осмеси свих који су у овом часу учествовали.

Преносимо вам и утиске професора и ученика њихове школе:

Ученики и педагоги школы 1862 из Москвы рады разделить тепло и радость общения с друзьями из Сербии! Ученики 6,7 и 8 классов и учителя Ольга Баркова (Olga Barkova), Евгения Малахова (Eugenia Malakhova) и Алла Грешнова (Alla Greshnova) с удовольствием общались с вами. Вы – чудесные! Мы пели вместе с вами песни о Москве и песню Катюша – это получилось очень классно! Спасибо учителю Русского языка Snezani Boricic, она прекрасно учит детей русскому языку. Спасибо директору ОШ Наталия Нана Неделькович – Dragona Mijovic – за позитивность и целеустремленность! Думаем, что это все происходит в интересах наших детей!

Скайп-конференция между учениками нашей Школы 1862 и Школы им Натальи Нано Неделькович в Сербии состоялась 27 марта…

Gepostet von ГБОУ Школа 1862 am Samstag, 31. März 2018