Школа данас

Васпитно – образовни рад школа организује у четири школске зграде међусобно удаљене  до 14 километара.

       Школа у Грошници основана је 1842. године о чему сведоче извесни писани трагови и сведочанства. У  то време, уз школу у Честину, школа у Грошници је била једина у гружанском срезу која је имала своју зграду.

     Назив „Наталија Нана Недељковић“ школа носи од 1965. године по мајци народног хероја Раје Недељковића. Од школске 1961/62. године основној школи у Грошници припадају и истурена одељења у Аџиним Ливадама, Вињиштима и Трешњеваку. Одељење у Трешњеваку се угасило због недостатка ученика.  

   Број становника се, а тако и ученика у Грошници, као приградском насељу нагло повећавао 80-их година, тако да се указала потреба да се и стамбена зграда наставног особља претвори у учионице. Убрзо и тај простор постаје недовољан па се на територији МЗ „Велико Поље“ гради нова школа. Тако се настава данас одржава у старој школској згради у МЗ „Грошница“ и новој у МЗ „Велико Поље“, као и у истуреном одељењу у Вињиштима и Аџиним Ливадама.Од ове школске године школа у Аџиним Ливадама је престала да ради јер нема ученика.

    Крајем 2012. године школа је обележила 170 година рада.