Основна школа ,,Наталија Нана Недељковић,,

ИНТЕРНЕТ ЧАС СА ШКОЛОМ 1862 ИЗ МОСКВЕ

Сарадња наше школе са школом 1862 из Москве започета је пре непуне две године учешћем луткарске секције на првом руско-српском фестивалу у Крагујевцу. Данас је прерасла у велико пријатељство, уважавање и сталну размену искустава у васпитно-образовном раду. Са великим задовољством идеја да се одржи заједнички час преко интернета реализован је 26.марта.

Ученици 3/2 Милањи Стојановић и Анђелина Китановић са учитељицом Иваном Иванковић приказали су део луткарске представе Мали Принц, на руском језику, док су ученици старијих разреда , са наставницама Снежаном Боричић и Недом Цвејић припремили главни и завршни део часа, такође на руском језику. Главни иницијатори ове сарадње су директор школе , Драгана Мијовић и професор енфлеског језика , школе 1862 , Elena Basharina.

Уз невероватну атмосферу ученици су могли разменити поруке путем стихова, цитата, квиза , скечева. Колико је све ово значило показују осмеси свих који су у овом часу учествовали.

Преносимо вам и утиске професора и ученика њихове школе:

Ученики и педагоги школы 1862 из Москвы рады разделить тепло и радость общения с друзьями из Сербии! Ученики 6,7 и 8 классов и учителя Ольга Баркова (Olga Barkova), Евгения Малахова (Eugenia Malakhova) и Алла Грешнова (Alla Greshnova) с удовольствием общались с вами. Вы – чудесные! Мы пели вместе с вами песни о Москве и песню Катюша – это получилось очень классно! Спасибо учителю Русского языка Snezani Boricic, она прекрасно учит детей русскому языку. Спасибо директору ОШ Наталия Нана Неделькович – Dragona Mijovic – за позитивность и целеустремленность! Думаем, что это все происходит в интересах наших детей!

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1972797866317625&id=1647609228836492

Иди на врх